I gruppen ”Författarsällskapet” på Facebook dök det upp en idé om att göra en antologi tillsammans. Det blev några omgångar diskussion och en första omgång novelläsning, men dessa preliminära stadier lyckades jag missa. Däremot skickade jag in en novell som förslag till slutomgången av urvalet, när det var beslutat både hur det skulle göras och vilka villkoren för samarbetet skulle bli. För min del gick det därmed ganska snabbt. Novellen kom med, och några månader efter att jag skickat in den fanns antologin i tryck.

Det var förstås roligt i sig att göra någonting tillsammans med en större grupp andra författare, men för min del var det också viktigt att vi satte av en fjärdedel av vinsten till Läkare utan gränser. På så sätt gjorde vår antologi lite nytta, förutom att den var ett nöje. När jag fick resultatet i handen var jag skamlöst nöjd. Alla novellerna var bra; en del var förstås mer i min smak och andra mindre, men alla höll god kvalitet. Snygg blev den också.

20141217_165021

Mer om antologin och om övriga författare i den kan man läsa på http://bakommasken.se/

Den går även att köpa hos Adlibris.