Det var värst vad jag har skrivit lite den senaste tiden, säger jag mig. Ändå har jag producerat mycket text: artiklar och dokument av olika slag, i diverse olika sammanhang. Konstigt nog tänker jag ändå på det som att jag skrivit väldigt lite, eftersom jag knappt skrivit någonting skönlitterärt och inte heller gjort särdeles många inlägg här i bloggen. Det är märkligt det där, med skrivande och skrivande.

Lyckligtvis har jag fortfarande ett ganska gott lager kortisar, så novellerna här kommer fortsätta dyka upp varje fredag även om det skulle ta ytterligare någon månad innan jag lyckas skriva nya. Romanprojektet borde i princip vara redo att söka sin lycka hos förlagen, så där behövs bara en sista putsning och så ett ordentligt följebrev; ännu ett stycke text som jag inte riktigt betraktar som skrivande, trots att det naturligtvis också är det.

Bloggen då? Jag har fått en plats i Kulturkollos stafett på temat medmänsklighet nu på lördag, så om inte förr skall det bli ett nytt inlägg då. Dessutom har jag en sak som nog passar bra på nobeldagen på torsdag, så då borde det också bli lite text. Kanske får jag ihop ytterligare några rader, jag har ändå läst en del böcker som jag inte skrivit om på senaste tiden. Eller så får det vänta, för att det finns för mycket annat att skriva just nu.