Det gladde mig att bokbloggsjerkan från alkb kom tillbaka i början av året, men hittills har jag själv haft för lite tid för bloggen för att vara med igen. Nu blir det i alla fall av. Dagens fråga är enkel och passande:
Så här i påsktider gör vi det enkelt så att alla som vill hinner ut i solen (om den behagar titta fram): vad ska ni läsa i påsk?

Jag kommer vara ledig under påsken, i alla fall så pass som en egenföretagare som dessutom drar på sig föreningsuppdrag är ledig, så jag hoppas hinna läsa en hel del. På sätt och vis startade jag igår kväll, när jag läste ut Plundrarna av Anders Rydell, en väldigt intressant reportagebok som behandlar både nazisternas konststölder och de mycket krångliga försöken att återfå stulen konst. Jag håller också på med Självbiografi och aforismer av drottning Christina, en intressant inblick i det svenska 1600-talet. Den kommer jag säkert bli färdig med under helgen. I morse började jag även på Mensa av Victor Serebriakoff. Den är nog mest intressant för den som själv är del av föreningen ifråga och intresserar sig för dess historia, men jag märker redan att det också kommer vara ett nöje att följa Serebriakoffs vindlande språk. Ytterligare någonting skönlitterärt borde jag också hinna med att åtminstone börja på. Där har jag ett gäng böcker att välja bland, men jag tror att Linjen av Elise Karlsson just nu verkar mest lockande.