Dagens bokbloggsjerka från alkb har en fråga som Annika på alkb själv beskriver som superenkel:
Vad läser du just nu och vilken bok har du tänkt ta till efter den är utläst?

Den första delen av frågan är mycket riktigt enkel att svara på. Jag läser två böcker för närvarande, Famljen Brontë en brevbiografi av Juliet Barker och Léon L’Africain av Amin Maalouf. Barkers bok om syskonen Brontë, sedda genom ett urval brev och ett fåtal andra texter, är fascinerande. Jag försöker läsa den sakta för att inte missa någonting, men börjar närma mig slutet. Maaloufs historiska roman om mannen som föds i Grenada 1488 och under sitt liv hinner se stora delar av först den muslimska och sedan den krista världen runt medelhavet har också hunnit dra in mig ordentligt på lite drygt 100 sidor, och jag ser fram mot vad de kommande ca 400 kommer att ge.

Vad jag kommer ta till efter dessa är en betydligt svårare fråga. Kanske det kommer vara dags för Jacek Dehnels Balzakiana. Kanske får Martina Montelius Oscar Levertins vänner slinka in först. Kanske blir det någonting annat från högen av ännu olästa böcker som visar sig vara mest lockande just då. Det dröjer nog någon vecka innan jag behöver bestämma mig.