Visserligen kom jag till Göteborg uttröttad, efter att ha stigit upp till riktigt tidigt tåg som dessutom var rejält försenat, men det är alltid roligt att komma till bokmässan. Dock får det bli en kort sammanfattning av dagen, inte det långa referat jag egentligen tycker att jag borde skriva. Annars kommer jag somna ifrån mina tangenter.

Vad gäller seminarier var dagens höjdpunkt helt klart att höra Masha Gessen diskutera utvecklingen i Ryssland med bl a Anna-Lena Laurén. Inte minst talade de om Putins taktik angående Syrien och den taktikens bäring i Ukraina och för Europa i stort. Mycket pessimistiskt, främst från Gessen, men oerhört intressant. Det är förvisso svårt att vara hoppfull när det inte existerar någon fungerande rysk offentlighet.

Jag har även hunnit höra Lawen Mohtadi och Maja Hagerman tala om Katarina Taikon som människorättsaktivist, också det ett intressant samtal.

Vidare var jag på bokälskarmingel i bloggarrummet som Kulturkollo driver. Det rummet skall jag helt klart se till att dyka in till då och då. Väldigt trevligt att få ansikten på både kollonisterna och en del andra bloggare, även om jag märkte att jag var så trött att jag knappt lyckades säga flaska. Vid det minglet plockade jag även på mig två böcker av dem som delades ut:
Skuggsommar av Mia Öström
Det är inte jag, det är du av Mhairi MacFarlane
Dem borde det bli lite text om här på bloggen så småningom.

Mina bokmässeinköp hittills är inte så farligt många, vill jag påstå. Följande fick följa med mig ut från mässan idag:
Vad gör man inte av Maja Hjertzell
Torskarnas Pride-parad av Sara Hansson
För allas trevnad av Sara Granér
Hej herr diktator av Ulf Schyldt
Syrien brinner av Aron Lund
Ukarina – gränslandet av Anna-Lena Laurén