Förutom kortisarna som läggs ut här, har jag ett antal skrivprojekt som befinner sig i olika stadier. Just nu är det framför allt två av dem jag ger uppmärksamhet. En novellsamling söker som bäst förläggare, och så har jag kommit på den tämligen vansinniga idén att skriva en historisk roman baserad på en verklig, känd persons liv. Romanprojektet har sakta itererats sedan i höstas – först en mycket tunn plan för hela handlingen, sedan ett grovutkast på runt 15 sidor som innehöll utkast till några scener jag tänkt mig som centrala och som utgjorde stommen till en längre text, och så en genomskrivning som byggt ut detta till ett komplett utkast på lite drygt 38 000 ord, där jag lagt in bihandlingar och låtit scener och passager växa. Idag blev den genomskrivningen klar!

Några av kamraterna i skribentnätverket Nafs läser denna version i omgångar, så jag har redan fått en del kommentarer om saker som behöver byggas ut, förtydligas eller skäras bort. Lite längre bör den nog också bli, även om jag brukar hålla mig kort. Fast idag skall jag bara njuta av att det första riktiga, ordentliga utkastet är klart.