När jag ser vad Mias bokhörna har som veckans helgfråga, känns det nästan som om den är gjord för att jag skall ha ett extra incitament att vara med denna vecka.

Frågan lyder:
Hör du till dem som vill skriva en egen bok? Vad skulle den handla om?
(Tillhör du dem som redan skrivit en eller flera böcker, ja, men passa på att göra lite reklam för dina alster.)

Javisst! Jag skriver i princip alltid på en eller annan bok, eller i alla fall någon sorts text. Några av dem har också sluppit ut i tryck.

Först och främst, gör jag förstås gärna reklam för min novellsamling I morgon åker vi hem. Den handlar i korthet om en judisk släkt i Stockholm, Warszawa och Jerusalem. En antisemitisk kampanj i det folkdemokratiska Polen som resulterade i att en del av de återstående judarna flyttade till Sverige, och det ger i sin tur många nya berättelser. Novellerna är fristående, men texterna krokar också i varandra med återkommande personer.
Den finns i bokhandeln, bland annat hos CDON, Bokus eller Adlibris..

För några år sedan, 2011, kom min ungdomsbok Fienden bor inte under sängen. Den handlar om uppväxt, om vänskap, och om vad som händer med någon som inte kan lita på sin egen hjärna. Eller om man så vill, en berättelse om en flicka som blir psykotisk.
Den finns inte längre i handeln, men på ett och annat bibliotek och ibland på antikvariat.

För övrigt påpekar jag gärna att varken ungdomsboken eller novellsamlingen är självbiografisk.

Så har jag förstås även min fackbok Öppen källkod i Sverige från 2007. Den handlar om vad öppen källkod är, och hur spridningen såg ut i Sverige då. De senare avsnitten är förstås föråldrade idag, men vad gäller allmän genomgång av principerna på svenska tror jag att den fortfarande står sig hyggligt.

Är jag inne på reklam, så passar jag förstås även på att göra reklam för kortnovellerna här på syrlig.se. Det kom en ny idag, eftersom det är fredag.