April månads lista är kort, men innehåller i gengäld idel intressanta böcker.

F Kafka: Processen
M Montelius: Främlingsleguanen
V Serebriakoff: Mensa
E Ferrante: Min fantastiska väninna
M Laub: Att falla

Kafka läste jag om inför ett bokcirkelmöte, som jag skrivit om här. Serebriakoff är väl mest av intesse för mensaner, men rolig att läsa. De övriga tre är från de senaste åren, och alla synnerligen läsvärda. Jag skrattade högt åt Montelius, och kommer nog fortsätta tänka på Laub ett tag framåt. Ferrante har blivit så väldigt uppskriven att jag närmade mig romanen med viss tvekan, men efter några sidor var jag djupt inne i den och kan konstatera att även om den kanske inte är så fantastisk som det påstås här och var, är det en sällsynt bra bok. Jag kommer vänta otåligt på att nästa del av sviten skall dyka upp i svensk översättning.