Under augusti blev det återigen blandad sommarläsning, med både sådant som tog lite tid att komma igenom och sådant som var snabbläst.

J Dehnel: Balzakiana
A-L Laurén och P Lodenius: Ukraina – gränslandet
F Silei och M Quarelle: Rosas buss
M Kundera: Livet är någonannanstans
B Mullholland: ‘The Man from Mensa’ – 1 of the 600
J Tropper: Sju jävligt långa dagar
W Eisner: Contract with God
W Eisner: A Life Force

Särskilt värda att nämna är Kunderas roman, som helt klart är det bästa jag läst ur hans produktion, och Lauréns delar av reportageboken om Ukraina. Eisners serieromaner har blivit klassiker i sin genre, och jag förstår varför. Och så önskar jag mig att någon skall ge ut en svensk översättning av Dehnels smarta Balzac-pastischer, för den boken vill jag sätta i händera på halva bekantskapskretsen.