Sommar och ledighet betyder tid för vila och läsning. Följande böcker hann jag avsluta under juli månad.

Ch Butler: Postmodernism (i serien ”A Very Short Introduction”)
J Barker: Familjen Brontë En brevbiografi
A Maalouf: Léon L’Africain
M Montelius: Oscar Levertins vänner
L Carroll: Through the Looking-Glass
L Wilderäng: Stjärndamm
J Schalansky: Atlas över avlägsna öar
Oops! (samling från serieakademin)

Serien ”A Very Short Introduction” är en populärvetenskaplig satsning från universitetet i Oxford, en stor mängd små introduktionstexter om allt möjligt och lite till. Jag brukar ha en i fickan att läsa på pendeltåg eller tunnelbana, och kan varmt rekommendera de här små böckerna.

Brevbiografin om Brontës har redan hunnit få ett eget inlägg.

Carrol läste jag om för att det är nästa bok som kommer diskuteras i ”min” bokcirkel, så det kommer mer om den om några dagar.

Det övriga var också trevlig läsning, på diverse olika sätt. Maalouf är en ny bekantskap för min del, en utmärkt passande gåva från en god vän, och den författaren lär jag vilja läsa mera av. Om Stjärndamm kan jag säga att den var en stilenlig avslutning på trilogin, riktigt skickligt sammansatt och rolig att läsa. Eller för den delen om hela månadens lista: Ja, läs.