Fortfarande mycket att göra på alla håll, men några dagars välbehövlig ledighet runt påsk gav i alla fall lite mer lästid. Listan för mars månad ser ut så här:

J Langer: Övertygelser
J Jacques: Questionable Content 5
N Gogol: Döda själar
M Biller: I huvudet på Bruno Schulz
A Rydell: Plundrarna
Christina: Självbiografi och aforismer
E Karlsson: Linjen

Langers Övertygelser borde få ett eget blogginlägg, för det är en verkligt fascinerande berättelse. Det är en självbiografisk historia om ett judiskt par som lyckas ta sig till USA 1938 och efter kriget återvänder till Tjeckoslovakien, som de goda kommunister de är. Några år senare kastas maken i fängelse under de stora utrensningarna, men förblir fullkomligt trogen sina idéer. Hustrun, som är berättarjaget, får under tiden försöka klara vardagen för sig själv och deras två barn, när ingen vågar anställa henne.

Biller har blivit omtalad. Det är en intressant liten bok, mycket läsvärd, men jag håller inte riktigt med om den stora entusiasmen i mottagandet.

I övrigt är det som synes gammalt och nytt om vartannat. Gogol läste jag om för bokcirkeln, som jag skrivit om i ett annat inlägg. Jag noterar också att förutom en seriesamling på engelska har jag enbart läst på svenska i mars, så det är kanske dags att tänka lite på språkvariation.