Böcker jag har läst i november:

A Nothomb: Frappe-toi le coeur
S Lövestam: Luften är fri
J Svedjedal: Den nya dagen gryr
Wilson & Alphona: Ms Marvel – Super Famous
Jang J: Käre ledare
Gaston, L’anniv’ de Lagaffe
Wilson & Alphona: Ms Marvel – Civil War II
M Atwood: Upp till ytan
W Golding: Lord of the Flies
Th Bohman: Aftonland

Svedjedals Boye-biografi vill jag särskilt nämna. Det är rejäl tegelsten, men lättläst och samtidigt väldigt informativ. En väldigt bra författarbiografi, med betoning på just författarskapet.

Golding läste jag om för en bokcirkel i nästa vecka, så det kommer ett inlägg om den om några dagar. I övrigt kan jag nog rekommendera alla de här böckerna, om än med lite olika styrkor i rekommendationerna. Jag hoppas fortfarande att något svenskt förlag skall vilja satsa på en ordentlig Nothomb-utgivning. Det är en författare som visserligen publicerar lite för mycket, men är ruskigt bra när hon är bra. I Frappe-toi le coeur är hon bra.