En tvååring försvinner under en utflykt med sin förskola. Så börjar deckardebutanten Höglund denna historia. Läsaren får följa vad som händer med anhöriga, med personalen på förskolan, och inte minst kring två personer som på olika sätt kommer att utreda fallet: En psykolog med egna småbarn som kallats in för att ge förskolepersonalen stöd, och den polis och ständige ungkarl som dessutom råkar ha haft en relation med psykologen långt tidigare.

Så småningom kopplas detta försvinnande till ännu ett försvunnet barn, och sedan ännu ett… Spänningen byggs upp kring vad som rimligen är varje förälders mardröm, och det hela vävs ihop till en intrig där allt passar in i vartannat. Som läsare får man även en del ledtrådar som huvudpersonerna inte riktigt har förstått ännu, så att man får känna sig smart när man förstår hur det hänger ihop. En stockholmsk läsare kan dessutom följa allt i noga återgiven geografi, i innerstaden och förorten.
Det kan bli lite långt här och var, och på sina ställen lite väl många sammanträffanden, men det är detaljer. Historien är skickligt berättad och har ett driv som lockar läsaren att fortsätta. Huvudfigurerna verkar dessutom gjorda för att kunna bli basen för en lång serie fristående deckare. Kort sagt är det en klart lovande deckardebut av en språkligt och berättartekniskt mogen författare.

Den som haver barnen kär kan bland annat kan köpas från CDON, Bokus eller Adlibris.