Det var ett tag sedan, men nu hakar jag på den regelbundna utmaningen från Lyrans noblesser igen. Veckans tematrio anknyter till att vi firar nationaldagen idag och uppmanar:
Berätta därför om tre svenska favoriter: böcker, författare, sångare, skådespelare, fotbollsspelare etc. Här finns stor frihet att hitta på lite vad som helst.

Det är näst intill omöjligt att välja tre, bland alla som förtjänar att omnämnas. Men en utmaning är en utmaning, så här kommer en trio. Det blev tre personer.

Hjalmar Söderberg, för att hans berättelser och språk skimmrar så fantastiskt bland de svenska klassikerna. Det finns många författare att nämna, men skall jag välja en bland de äldre så blir det Söderberg.

Inger Edelfeldt, en författare som nu i några decennier fångat väldigt mycket samtid. Dessutom är jag rätt förtjust i hennes serier också.

Rosa Taikon, som nyligen slutat ett långt livs gärning av att göra Sverige lite bättre, för oss alla. Så väljer jag för en gångs skull också någon som inte främst är författare.