Återigen dags att vara med på en helgfråga från Mias bokhörna. Denna vecka lyder frågan:
Vad tycker du en bra recension ska innehålla?

Onekligen en passande fråga för bokbloggare. Jag tycker det viktigaste är att dels berätta ungefär vad för sorts bok det handlar om, dels tala om varför man gillar eller ogillar olika saker i den. Båda de sakerna ger läsaren möjlighet att väga recensentens omdöme mot sina egna preferenser. Sedan bör man förstås också berätta om man skulle anse att boken är spektakulärt bra eller spektakulärt dålig, men det brukar folk göra.

Den frågan leder mig dessutom alldeles osökt till att påminna alla medbloggare om att ifall ni vill ha recensionexemplar av min novellsamling som kommer ut i november, är det dags att berätta det. En uppfattning om vad det är för novellsamling kan man skaffa sig här.

Sedan var det en bonusfråga också:
Många unnar sig något extra när det är helg, antingen kan det vara lite vin, extra god mat eller ett bad, ja, ni förstår vad jag menar.
Vad brukar du unna dig när det är helg?

Mest extra sömn, tror jag. Att sova länge och sedan inte stiga upp innan jag har lust till det. Vilket inte hindrar att det kan bli något glas vin också.