Äntligen har jag haft tid och ro att läsa mera normala mängder. Rent av att skriva lite också, men det får bli ett eget inlägg när det finns någonting mer att berätta på det området. Så här ser listan över juni månads färdiglästa böcker ut:

L K Silverman: Särskilt begåvade barn
A Fock: Absolut noll
J Kastevik: Noel och den magiska önskelistan
D Couvreur: Tintin au Congo de papa
L Wilderäng: Stjärnfall
E Vila-Matas: Bartleby & co
J Saramago: Kain

Silvermans bok fick jag ett recensionsexemplar av, och den tillhörande recensionen kommer snart i en föreningstidning men finns också redan utsläppt här. Även Kasteviks bok fick jag för recension, som kommer i samma tidningsnummer och även kommer att dyka upp här i bloggen inom en någorlunda nära framtid.

Focks Absolut Noll borde få ett eget inlägg. Jag förstår varför denna debut fick flera priser. För den delen borde Vila-Matas Bartleby & co också få ett eget inlägg, för den är charmerande och liknar inte mycket annat.

Andra delen av Wilderängs Stjärnklart-serie, Stjärnfall, fortsatte på det inslagna spåret men med delvis nya inslag. Utan att avslöja för mycket kan jag skriva att typiska skräck-inslag här har fått en väldigt wilderängsk skruv. Riktigt lyckat, skulle jag säga, vilket får betraktas som tydligt beröm eftersom jag inte brukar vara särdeles förtjust i vare sig skräck eller thrillers.

Jag har som synes även hittat tid för lite tintiniana, och så var det då Saramagos bok, som jag läste för att den skall diskuteras på måndagens bokcirkel. Det skall bli intressant, för om det inte varit för bokcirkeln hade jag nog lagt ifrån mig den boken efter två kapitel. Mer om den kan väntas här på bloggen om några dagar.