Läslistan för september visar att jag haft mer att göra än under sommaren, och därmed läst lite mindre, men den innehåller också flera riktigt intressanta titlar.

J Woodson: Brun flicka drömmer
C Laforet: Nada
S Lövestam: Finns det hjärterum
A Taïa: Celui qui est digne d’être aimé
DeConnick & De Landro: Bitch Planet Triple Feature
Lj Ulitskaja: Jakobs stege
M Zaremba: Huset med de två tornen

Zaremba bör få en eget inlägg snart. Det är en lysande bok. Laforet var till bokcirkeln, som jag har skrivit om här. Ulitskaja är mycket bra, även om jag har läst bättre böcker av henne.

Lövestam vill jag särskilt nämna. Det här är den sista delen i en serie av fyra deckare. Jag uppskattat sällan deckargenren, men Sara Lövestams serie om Kouplan hör till undantagen. Sista delen är för all del inte den bästa, men den knyter ihop saker snyggt och ger läsaren det lyckliga slut man inte kunnat låta bli att önska huvudpersonen.