Jag läser en del serier, men sällan superhjälteserier. När flera mer seriekunniga bekanta talade om ”nya” Ms Marvel som extra kul i den genren, bestämde jag mig dock för att beställa hem och läsa det första av de rätt tunna samlingsalbumen.

I denna första del får läsaren stifta bekantskap med Kamala Khan, en tonåring i New Jersey med stränga men välvilliga föräldrar, vänner och ovänner i skolan, och ett stort intresse för just superhjälteserier. Det vill sig inte bättre än att hon snart själv blir just en sådan hjälte, Ms Marvel, och så är historien igång. Det går undan, i både bild och text, och även en ganska svårflörtad läsare som jag blev charmerad.

Efter att ha läst den första, beställde jag hem del två och tre. Nu har jag hunnit med del två, och tycker fortfarande mycket om serien. Det är väl för all del inte något stort, men riktigt bra underhållning. Dessutom blir jag bara allt mer förtjust i hur huvudpersonen gestaltas. Eller som hon själv får uttrycka saken:
”I’m a Pak-American, part-alien, morphogenic nerd.”

Det kommer nog bli mer Ms Marvel mellan varven för min del.