Det blev inte av att jag skrev om den senaste bokcirkeln, för några veckor sedan. Då diskuterade vi Mot fyren av Virginia Woolf. Som vanligt blev det ett intressant samtal, om det mesta från skapandets villkor till vad som utgör ett lyckligt äktenskap. Inte minst kom vi att prata en del om bilden av den perfekta husmodern, som samtidigt försöker para ihop alla människor som kommer i hennes väg.

Nu hör Woolf till mina husgudar, så jag var förstås partisk för denna bok från första början. De flesta verkade dock tycka om den, på det hela taget, och diskussionen var lång och vindlande, som vanligt.

För närvarande ser jag till att hastigt läsa om nästa bokcirkelbok, Priset på vatten i Finistére av Bodil Malmsten. Jag minns den som hejdlöst rolig, och skrattar återigen högt på många ställen. Samtidigt är det en högst allvarlig bok, en bok om livet. Det skall bli intressant att diskutera den.

Jag har även skrivit om Priset på vatten i Finistére tidigare, här.